Reviews for Tradisi Leluhur Official Store

1. SolGuy
17 May 2024
★★★★★
Rambut aku dah memang lebat. Tapi lebat saja kalau susah nak manage, rimas do. Tapi dengan hair oil ini, rambut lebih senang nak manage, lebih tersusun rapi.

Paling best, minyak ni cepat meresap, so rambut aku tak nampak berkilat berminyak terpenyek gitu (drugstore hair oil banyak camni) Instead, rambut aku jadi bouncy. Bila disentuh tak berminyak. Bila dilihat nampak kembang.

Dan bonus, as lelaki berjambang, senang nak atur, so tak ada jambang tercacak gitu.

Sangat berbaloi untuk dibeli, dan kau takkan rasa rugi walau satu sen pun. Recommended!
2. Caza Azmy
12 May 2024
★★★★★
Used the balm on my eczema girl. After 2 bottle, her skin are healing nicely. Dah tak scalpy and red. Alhamdulilah. Dan bau dia sangat sedap! Maybe kijang kasturi tu kot. Tapi sedaplah baunya
3. Afiqprotozoa
6 May 2024
★★★★★
saya pakai time pagi,pastu rambut saya kekal steady sampai petang + bau wangi mmg mantap eh geng
4. Rif
6 May 2024
★★★★★
Tujuan utama beli hair oil ni sebab nak kurangkan frizzy rambut bila kering lepas syampu ja. Tapi bila dah pakai lama perasan rambut lebih kuat dan subur. Lagi2 100% natural ingredients. Highly recommended. Great product. 👍👍👍
5. Daisy
6 May 2024
★★★★★
Dah pakai lama hair oil Tradisi Leluhur ni. Pakai kat kulit kepala, perasan rambut makin lebat, rambut pun kurang gugur dan makin lembut. Tengok orang pakai review best, saya pun saja nak try. Memang ada hasilnya.
6. Ali Khaidir
6 May 2024
★★★★★
about to order my fourth hair oil bottle. since pakai last year, rambut makin lebat, shiny and licin, anak rambut kembali muncul and the sweetest about this, I stopped pakai shampoo. buying this was the best decision ever, and never looked back ever since.
7. Mewingpapi
3 May 2024
★★★★★
Minyak yang versatile. Bukan setakat untuk membendung kebotakan. Namun saya pakai untuk styling juga. Bau herbal yang wangi. Kelikatan yang sederhana. Terbaik
8. adik edo
3 May 2024
★★★★★
Hair oil - sronok pkai sbb kulit kepala saya dh tak rasa kering n gatal ii, rambut saya pun dah tak rasa kasar n kering sgt (10/10)

terima kasih kepada abang saya sebab belanja hehe
9. Luqman
3 May 2024
★★★★★
Lepas guna kurang gatal kulit kepala. Rambut pun lembut, lebat. Rekomen !!
10. RSB (Co Founder)
2 May 2024
★★★★★
Maaf terpaksa review produk hasil tangan & kajian sendiri kerana terlalu baik & berkesan untuk kesihatan rambut yang unggul

Kenapa saya keluarkan produk sebegini? Sebab saya sendiri mengalami masalah mencari produk penjagaan rambut yang bebas bahan-bahan kimia + hanya menggunakan bahan-bahan semulajadi

Formulasi yang mapan & unik ini telah berjaya membantu lebih 500 orang memperbaiki kesihatan rambut mereka

Jaminan saya, RSB hanya akan jual produk-produk yang benar-benar berkualiti tinggi & hanya akan "recommend/endorse" produk-produk yang semisalnya

Terima kasih kerana terus menyokong produk Tradisi Leluhur yang penuh berbudaya ini!
11. Hasan
2 May 2024
★★★★★
Produk terbaik untuk kesihatan rambut. Rambut tidak gugur terjamin.
12. Luq
2 May 2024
★★★★★
Bau wangi, tidak meninggalkan kesan melekit mcm minyak rambut lain. After pakai, rambut lagi lembut, look healthier and kulit kepala tak kering. Recommended
13. Pull up enjoyer
30 Apr 2024
★★★★★
Sebelum ini selalu ada masalah kelemumur tapi sepanjang 2 bulan saya guna produk ini, kelemumur saya kurang dengan banyak. Hampir tiada kelemumur seteruk dulu. Bahan yang digunakan tidak mengakibatkan apa-apa tindak balas alahan yang berkaitan dengan kelemumur saya. Sangat disarankan untuk sesiapa yang menghadapi masalah yang sama.
14. Quarterpliet
29 Apr 2024
★★★★★
Ni bru ore kato bare baik.

Lepas ambo pakai, rambut memey koho lebat n mudah nok caro.

Bare A, bare jjadi, ambo puas hati.
15. Adam
29 Apr 2024
★★★★★
Hair oil terbaik so far. Sebelum ni pakai minyak zaitun yang biasa punya but setiap kali pakai mesti kulit kepala ada problem and rambut nampak too oily. Selepas 2 bulan pakai Tradisi Leluhur hair oil, kulit kepala dah tak ada masalah, rambut tak too oily and lagi best rambut wangi. Sekarang kalau tak keluar rumah pon tetap apply hair oil 😂. Moga quality terus dijaga 💯
16. bucky
29 Apr 2024
★★★★☆
sebagai pekerja korporat yg sunning, aku berani jamin yg takde isu ada cecair kaler putih meleleh kt dahi waktu berpeluh. selain kepala aku dpt manfaat drpd mnyak rambut yg aku pakai. rupa tak mandi kpd rupa tak mandi(but rambut berminyak)
17. wew
15 Mar 2024
★★★★★
wew
18. Shogun
15 Mar 2024
★★★★★
MANTAP!
19. Sya
19 Jan 2024
★★★★★
Best bila pakai! Rambut makin lebat, hitam berkilat. Bau pun sedap 😁
20. H.
10 Jan 2024
★★★★★
Saya beli yang original untuk anak saya berumur 15 bulan. Guna hari hari pagi dan petang atau bila mandi basah rambut. Mullet rambut dia jadi elok. Lembut. Reorder 2x for hubby and anak.
21. Fakhira
4 Jan 2024
★★★★★
Dah try banyak hair product tapi tak berkesan, guna hair oil ni tak sampai seminggu pun dah nampak anak rambut banyak tumbuh. Rambut makin lembut dan kurang gugur.

Beli yang combo untuk hadiahkan dekat my friends and they love it as much as i do 🤭
22. Imanina Ayob
3 Jan 2024
★★★★☆
Anak rambut dah mula tumbuh semula. Belahan rambut pun mula dah rapat balik, kalau tidak sebelum ni hampir botak tengah sebab banyak rambut gugur. Yang penting kena sabar dan konsisten, hasilnya takkan dapat dalam masa singkat.
23. joe anne
30 Dec 2023
★★★★★
Walaupun terasa berminyak, tapi tidak membuatkan kepala rasa gatal (especially bertudung). Rajin pakai, rambut jadi bertambah lembut. Dah tak rasa rambut kering, keras kejung. Mengurangkan kelemumur.
24. Dee
30 Dec 2023
★★★★★
Packaging: 10/10
Barang sampai dengan selamat, tak pecah/leaking.

Saya apply once/week, rambut kurang gugur & anak rambut makin banyak. Apply dekat rambut suami jugak (long curly hair type 3) kurang kusut & manageable waktu sikat makin mudah & cepat.
25. Coolfefe
28 Dec 2023
★★★★★
Senang dipakai, memenuhi keperluan minyak rambut (sedikit melekit), rambut rasa segar.

Sebelum ni aku pakai wax dkt rambut sbb rambut aku kalau dia tak melekat, nampak serabai. Tapi wax ni dia menutup scalp rambut dan buatkan kepala rasa sedikit pening sebab rambut tidak "bernafas".

Tradisi leluhur menyelesaikan masalah tersebut meskipun tidak cukup melekat macam wax, tetapi cukup untuk pastikan rambut nampak kemas senantiasa.
26. Nirnama
28 Dec 2023
★★★★★
Easy pick sebab minyak rambut ni guna 💯 ramuan semula jadi, natif dan lindy (stood the test against time) dan paling penting skin in the game.

Tekstur just nice, tak terlalu melekit macam minyak rambut lain. Recommend beli yang 3 botol terus sebab perfect untuk kasi as hadiah.
27. Far
28 Dec 2023
★★★★★
Saya beli yang promosi 3. Alhamdulillah rambut bau wangi dan kulit kepala kurang gatal dah. Nak pakai pun tak susah especially bila guna tallow soap dulu. In sha Allah akan repeat lagi 💪
28. Ibu sophia
28 Dec 2023
★★★★★
Guna kat rambut anak perempuan yg berusia 3 tahun, so far okay. Tekstur cepat meresap & bau lavender. Yg paling ketara nampak rambut anak tu cepat panjang 🫶🏻
29. Nicky
28 Dec 2023
★★★★★
Selepas jumpa Tradisi Leluhur, rambut dah kurang gugur. Sebelum ni dah try macam2 produk, semua tak jalan.
Tradisi Leluhur is da best. Will repeat order
30. EGIRL
29 Sep 2023
★★★★★
Husband ada psoriasis, tapi bila sapu minyak ni every night, flare dia makin kurang banyak. Flaky pun macam tak nak lekat. So far so good, beli 3 terus sebab hari tu terjatuh, almost 30ml hilang. Worth every penny. Rambut sendiri pun cepat panjang!
31. Atikah
26 Sep 2023
★★★★★
32. H
16 Aug 2023
★★★★★
Tak sia-sia menunggu. Rezeki dapat beli batch pertama, puas hati sangat sangat sangat ! Kegatalan kulit kepala perlahan-lahan hilang. Keguguran rambut pun kian berkurang. Part paling best kening dah bertambah lebat yeay Alhamdulilllah 🥳 berbaloi betul dengan harga. Ada rezeki lepas ni nak cuba yang lavender pula 😁
33. Ratna
9 Aug 2023
★★★★★
Saya guna sebagai hair oiling sekali seminggu. Setakat ini takda perubahan drastik cuma saya perasan kepala terasa lebih bersih dan kurang rambut gugur. Senang dipakai dan digayakan ke rambut. Akan review lagi dalam 3-6 bulan akan datang. Memang the best oil for my routine at the moment.
34. Zz
9 Aug 2023
★★★★★
Text : pekat tp x oily
Bau: masa bukak botol bau minyak kelapa sawit, On the head, sgt subtle bau minyak kelapa
Result : I use it every other day lepas shampoo @ on weekend as preshampoo.
So far gugur macam x nampak beza sgt, tp Rambut macam menebal dan nampak Rambut halus kluar. Nampak lebih shiny jugak. Shall cont usage to see the result!
35. Meer
7 Aug 2023
★★★★★
Such a good haircare product, even purchase yang original pun scent dia masih acceptable and will purchase again after this. Finally i found my soulmate in haircare setelah sekian lama trying error processes 🫶🏼🫶🏼✨
36. Normah
7 Aug 2023
★★★★☆
Penghantaran cepat, service bagus. Mungkin dah sebulan ke baru boleh kasi testimoni? Dan kena adapt bau minyak ni tak biasa lgi
37. Amira
7 Aug 2023
★★★★★
Dah cuba pakai seminggu, nampak perubahan kat kening makin lebat. Tak pakai lagi kat rambut sebab nak tengok dulu keberkesanan hair oil tu dekat kening sebab kening kita nipis je. Memang menjadi 👍. Boleh pakai dekat rambut pulak lepas ni 😊. Terima kasih sebab wujudkan hair oil yg sebagus dan berkesab macam ni. Berbaloi dengan harga.
38. Nani
7 Aug 2023
★★★★★
Pembungkusan kemas & mengurangkan risiko botol pecah.
Bagi yang tidak biasa dengan minyak kelapa, ada bau sebagai identiti. Teringat waktu ada peluang & ruang gunakan kepala santan sebagai penjagaan rambut.
Penggunaan minyak mudah & botol cantik dalam susunan di meja.
Ini pelaburan untuk rambut lebih sihat dan lewatkan rambut memutih.
39. Zain
28 Jul 2023
★★★★★
-Worth the money
-Looks healthy and natural(tak kilat sangat)
-Tak berminyak macam minyak zaitun dekat kedai
-Rambut jadi moisturised
Average Rating: 4.9